Domien Moons

Domien Moons Sensei

Domien leerde ons aikido.

Op 16-jarige leeftijd begon Domien met gevechtskunsten. Hij begon met ju-jitsu en voegde daar een jaar later, in 1977, shotokan karate aan toe. Dat beoefende hij tot in 1982.

In 1979 startte Domien met aikido. Zijn eerste leraar was Louis Van Tieghem sensei. Later studeerde hij ook bij Seiichi Sugano sensei. Domiens honger naar kennis in de Japanse gevechtskunsten was onverzadigbaar, want nog in 1979 startte hij ook met iaido, waarin hij in 1986 de graad van tweede dan behaalde en dat hij beoefende tot in 1990.

In 1980 kwam Domien in contact met Nobuyoshi Tamura sensei. Die ontmoeting maakte een zodanige indruk op hem dat hij de ju-jitsu club die hij intussen had opgericht, prompt omvormde tot een aikido club en stopte met ju-jitsu.

Dat was de feitelijke geboorte van Aikido Samoerai. In 1983 behaalde Domien zijn aikido shodan en begon hij met jodo waarin hij derde dan behaalde in 1991 en beoefende tot 1992.

In 1988 kwam Domien in contact met John Stevens sensei en het klassieke aikido van Rinjiro Shirata sensei. Hierin vond Domien wat hij zocht. Hij had altijd jodo beoefend om het naar zijn gevoel weinige wapenwerk dat hij van zijn aikido leraren kreeg, aan te vullen. Maar omdat er bij het klassieke Aikido zoveel wapentechnieken zijn, besloot hij vanaf 1992 de wekelijkse jodo training op zondag te vervangen door klassiek aikido wapenwerk.

In 1997 ontving Domien van de Aikikai So Honbu Dojo in Japan zijn shidoin diploma als erkend lesgever. Gevechtskunsten zitten hem duidelijk in het bloed want in 2002 startte hij nog met kendo waarin hij de graad van nidan behaalde.

Domien Moons sensei is de oprichter van Aikido Samoerai Limburg. Hij stond altijd op de mat en in 2012 ontving hij de zesde dan uit handen van zijn mentor John Stevens. In 2012 kwam Domien om het leven.  We missen hem nog elke dag.

Praktische info

Houthalen

Adres
Sportcomplex Lakerveld
Guldensporenlaan 16 A
3550 Houthalen

Lesgevers
Jo Schops en Hedwig Lemmens

Lommel

Adres
Soeverein Lommel
Sportveldenstraat 10
3920 Lommel

Lesgevers
Freddy Jaenen en Steve Verbruggen

Kinrooi

Adres
Nelisveld
Nelisveld 13
3640 Kinrooi

Lesgevers
Jan Willem Schroeten en Jean Reumers

Met dank aan onze sponsor(s):